Hakukoneoptimointi

Hakukone-
optimointi

Enemmän ilmaista kävijäliikennettä sivustolle!

Parempi Google näkyvyys

Löydy paremmin hakukoneesta ja vahvista sivuston tuottavuutta

Enemmän kävijäliikennettä

Parempi hakukonenäkyvyys = enemmän ilmaista kävijäliikennettä

Lisää konversioita

Hankkimalla enemmän potentiaalisia asiakkaita sivustolle kasvatat myös konversioiden määrää

Vankista sivustosi tuottavuutta

Hakukoneoptimointi (SEO, search engine optimization) tarkoittaa nettisivujen parantamista siten, että sivusto saadaan löytymään paremmin hakukoneista niillä hakusanoilla, joilla asiakkaat hakevat tarjoamiasi tuotteita tai palveluita ja sitä myöten kasvatetaan nettisivujen orgaanista, eli ilmaista kävijäliikennettä. Hakukoneoptimoinnille lähes synonyymi on Google optimointi, sillä Google on ylivoimaisesti suosituin hakukone Suomessa yli 90% markkinaosuudella.

Miksi on tärkeää olla Googlen 1. hakutulossivulla? Suurin osa ihmisistä aloittaa ratkaisun etsimisen ongelmaansa hakukoneesta ja lähes 90% hakukoneen käyttäjistä selaa vain ensimmäisen hakutulossivun. Tästä syystä kasvatat merkittävästi sivustosi kävijäliikennettä sekä sivustosi tuottoa, mikäli sivustosi löytyy ensimmäisten joukosta toiminnallesi tärkeimmillä hakusanoilla.

Hakukoneoptimointi ei ole toiminto joka napsautetaan päälle sivuston asetuksista, vaan se on konkreettisia toimia joka koostuu eri osa-alueista: sivuston tekninen toteutus, sisältö sekä ulkoinen optimointi.

Mikäli haluat parempaa hakukonenäkyvyyttä ja lisää ilmaista kävijäliikennettä sivustollesi, niin ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja keskustellaan lisää!

Hakukoneoptimointi on sivuston kehittämistä, jotta hakukone ymmärtää sivustoasi paremmin ja näin tarjoaa sitä paremmin käyttäjien tekemiin hakuihin jotka liittyvät yritystoimintaasi. Hakukoneoptimointi voidaan jakaa kolmeen osioon: sisällön optimointi, tekninen optimointi sekä ulkoinen optimointi.

Hakukoneoptimointi parantaa sivustosi näkyvyyttä orgaanisissa, eli ilmaisissa hakutuloksissa. Mitä paremmin sivustosi löytyy hakukoneesta sitä enemmän hankit ilmaista kävijäliikennettä sivustollesi.

Iso osa potentiaalisista asiakkaistasi aloittaa tuotteen tai palvelun etsimisen hakukoneesta. Mitä paremmin löydyt hakukoneesta, sitä todennäköisemmin kävijä  päätyy juuri sinun asiakkaaksesi.

Hakukoneoptimointi koostuu useista tekijöistä, mutta yksi vaikuttavimmista tekijöistä on sivuston sisältö. Hakukone analysoi sivustoa, että miten se palvelee käyttäjän tekemää hakua ja järjestää hakutulokset sen mukaisesti. Tärkeää on tarjota informatiivista ja asiakasta palvelevaa sisältöä, jotta kävijä viihtyy sivustolla.

Tähän ei voi antaa tiettyä aikamäärettä ja vaikuttavia tekijöitä on useita. Sen voi kuitenkin sanoa, että hakukoneoptimointi ei ole pikajuoksu.

Yksi suuri vaikuttava tekijä on, että kuinka kilpailtu kyseinen ala on jolle optimointia tehdään. Hakukoneoptimoinnissa kilpaillaan toisia sivustoja vastaan, jotka haluavat myös löytyä vastaavilla hauilla.

Avainsanatutkimuksella kartoitetaan millä hakusanoilla asiakkaat etsivät tuotteitasi tai palveluitasi, niiden kuukausittaiset hakumäärät, kilpailutilannne sekä nykyiset hakutulossijainnit. Avainsanatutkimusta käytetään pohjana hakukoneoptimoinnille. 

Optimoinnillamme
hakutulosten kärkeen

Uuden sivuston kertaluonteinen optimointi

Haaste: Uusi yritys, eli verkkonäkyvyyden osalta lähdettiin nollasta. Hyvin kilpailtu ala, jossa on niin isoja kuin pieniäkin pitkään toimineita yrityksiä.

Ratkaisu: Sivustolle suunniteltiin selkeä käyttäjäpolku joka ohjaa kävijää kohti haluttua toimenpidettä sekä sivusto rakennettiin hakukoneoptimaaliseksi avainsana-analyysin pohjalta ja varmistaen, että sivusto vastaa hakukoneiden vaatimuksia.

Tulokset: Sivusto löytyi yhdellä yrityksen tärkeimmistä palveluista jo kuukauden päästä julkaisusta Googlen 1. hakutulossivulla ja 3kk julkaisusta sivusto oli 3. hakutulos kyseisellä hakusanalla. Tämä on merkittävä tulos uudelle ja pienelle yritykselle myös siinä mielessä, että Google Adsissa kyseisen hakusanan klikkihinnat pyörivät 5-17€ per klikki.

Tämä tapaus kertoo, että myös uudella yrityksellä on mahdollisuus päästä hyville hakutulossijainnelle lyhyessäkin ajassa. Haluaisimme tuottaa vastaavia tuloksia myös sinulle.

Ota yhteyttä ja keskustellaan siitä, miten voimme nostaa sivustosi näkyvyyttä ja kasvattaa orgaanista liikennettä!

Lue vähemmän Lue lisää

Pyydä tarjous

TESTI

TESTI